Cloenda projecte EL COS RESPIRA / Graner / 30 maig

INNER LANDSCAPE / proyecto el Cos Respira from Mercedes Boronat on Vimeo.

Et convidem a la cloenda del projecte el COS RESPIRA*

amb el visionat del vídeo de la performance INNER LANDSCAPE, dirigida per Mercedes Boronat i realitzada per totes les dones que han format part d’aquest projecte d’art transformador.

Després del vídeo hi haurà un petit càtering per a tots els assistents.

 

30 de MAIG 2015 a les 19:30h

GRANER,Centre de creació (c/ Jane Addams 14-16, 08038, Barcelona)

*El Cos Respira es un projecte de Mercedes Boronat, realitzat gràcies a Obra Social La Caixa, el Graner /Mercat de les Flors, amb la col·laboració de Centres Cívics La Marina, Servei socio-educatius de la Marina, Unió d’Entitats la Marina, Ass. AADAS.

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

El Cos Respira, la transformació a través del moviment

 

Mercedes Boronat crea un programa artístic-social adreçat a dones de diferents edats i procedència, l’objectiu és familiaritzar a lesparticipants amb les possibilitats del seu cos, la seva veu, la imaginació, la creativitat, el seu espai i la seva capacitat de dramatització.

 

Barcelona, 18 de juny de 2015. Des de mitjans de febrer fins a principis del mes de juny un grup heterogeni de dones s’ha donat cita setmanalment a Graner (centre de creació de les arts del moviment), situat al barri de la Marina de Barcelona, ​​per participar en el projecte El Cos Respira.
Guiades per la creadora de moviment Mercedes Boronat, dones sense experiència en el món de la dansa, han anat interioritzant la relació entre els òrgans del cos, els sons curatius, els colors i l’estat anímic. A través d’arts i tècniques contemporànies occidentals i orientals, les participants han arribat a superar bloquejos, transformant les seves emocions negatives com la frustració, la ira, la ràbia en els seus equivalents energètics positius: amor, generositat i llibertat.

Amb un bagatge de 30 anys en el món de la dansa, el teatre i les arts escèniques, el treball de Mercedes Boronat es caracteritza per una recerca permanent de l’essencialitat del moviment i per un profund interès per l’espiritualitat, en connexió amb els actes físics del cos.
En l’avaluació del projecte el passat 8 de juny les participants comunicaven entusiasmades l’haver aconseguit sobradament l’objectiu de El Cos Respira, els beneficis del qual transcendeixen l’espai protegit de la classe. Unànimement explicaven haver experimentat canvis essencials que apliquen des de l’inici del taller a tots els aspectes de les seves vides quotidianes.

 

«L’energia mou el cos! Aquesta sóc jo i sóc infinita! És un espai per a crear bellesa, per transmetre, veure, mirar-se…però no ho fas sola. Allà hi ha més persones tan nues com tu.I quan et veus, quan connectes amb tu i pots transmetre-ho a les altres, és quan et sents infinita. Infinita perquè hi ha mil opcions, mil camins, mil facetes dins teu. I tot i així, el teu cos t’empeny a fer alguna cosa concreta, perquè aquella és la teva realitat. Et tornes pura com els nadons, però això no ho penses mentre passa, ho entens després.Comprens com de bella i pura pots arribar a ser. Com d’autèntica. Jo ho he estat descobrint durant les últimes setmanes, i l’únic que ara penso és: – Vull un espai com aquest en el meu dia a dia «, si pot ser ple d’orquídies, i de roses, i de papallones, i d’aigua. .. «Stefany Estévez, participant de El Cos Respira.

 

Performance i reportatge

 

El Cos Respira, a part de la seva naturalesa de transformació, conté una interessant proposta artística. Les participants van realitzar una residència a la fàbrica de creació de moviment Graner, amb la finalitat de crear una performance que porta per títol Inner Landscape (Paisatge Intern), la finalitat ha estat una experiènciatransformadora en si mateixa, tant per a les participants com per al públic.
Tot el procés de creació ha estat registrat, al mateix temps, per la directora de cinema Valeria Stucky, qui realitzarà un reportatge pòstum al taller. En el reportatged’Inner Landscape es podrà veure la vivència de les dones mentre fan la performance.
D’aquesta manera, els dos formats d’El Cos Respira: el taller i el reportatge, han contribuït que les dones connectin amb el seu espai creatiu, potenciant-lo i fent-lo propi.

Video Inner Landscape: 

https://vimeo.com/130311445

 

Video Valeria Stucky
Producció Danilo Pioli

MAIG 2015, GRANER, Centre de creació Barcelona

Premsa: Lisi Gutiérrez 

+34 625486554

lisienator@gmail.com

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *