COMUNICAR-SE amb el nostres pares i mares, amb els nostres fills i filles, A TRAVÉS DEL GEST / 26.05.2014 / Institut Montserrat

Captura de pantalla 2014-04-09 a las 13.15.20

COMUNICAR-SE amb el nostres pares i mares, amb els nostres fills i filles, A TRAVÉS DEL GEST

 

Dialogant – Mercè Boronat

 

Dimarts 26 de maig de 2014 a les 20h /Institut Montserrat

Organitza Txell Roda

 

Col·loqui-diàleg amb el cos adreçat a pares , mares , nois i noies de l’institut Montserrat

 

Assistència màxima 50 persones

 

 

 

Aclariments i dubtes:

 

Aquest col·loqui diàleg està pensat per a que assisteixin els pares i/o mares i els propis fills I filles. Sabem que a vegades és difícil que, els nois i noies, o que els pares, es deixin arrossegar a una proposta comuna, per tant no és estrictament necessari assistir en familia. Es pot assistir individualment ja que el coneixement és pot compartir en posterioritat.

 

Continguts –

 

Sovint, els pares i mares tenim abnèsia I no ens recordem, o no ens volem recordar, del què pensàven dels nostres progenitors quan nosaltres, adolescents, teniem la mateixa edat que els nostres fills. Quan , en alguns casos, els pares s’asseien davant i ens feien el sermò , discurs o bé directament la bronca per no haver estudiat, per haber arribat massa tard, o bé quan ni tan sols s’asseien al davant i només feien que preocupar-se i mirar-nos de reüll preguntant-se: qui és aquest que seu al nostre costat?. Potser, i si fem memòria i qui té sort, recordem aquell dia en que el pare va puntar-se al partit de futbol que feia amb els meus amics i em va fer un passi que va fer que fes gol, o la vegada que em va venir a buscar, quan em vaig perdre en una excursió i només em va abraçar , repirant en silenci. O bé aquella vegada que els vaig veure , a tots dos , ballar una cançó horrible de “El útimo de la fila” al saló de casa i em van abraçar entre tots dos … o aquella passejada en silenci a la vora de la mar quan es van separar…

 

Sovint intentem entendre els nostres fills i filles adolescents a través del cervell i oblidem la importància dels gestos, de les mirades, dels moviments, dels silencis i, de vegades, aquests ens apropen més que una gran conversa des del nostre pedestal de la maduresa.

 

És per aixó que per a finalitzar la proposta d’aquest curs de COL·LOQUIS I DIÀLEGS PER ALIMENTAR LA MENT I L’ESPERIT , l’Ampa us proposa un col·loqui que sigui a través del cos i la mirada amb una professional del món del moviment.

 

Qui és Mercè Boronat –

 

Investigadora del Movimiento | Performance Artist | Activista Energética | Stage Director | Pedagoga |

 

Hace 3 décadas que la artista Mercedes Boronat investiga, explora y reflexiona profesionalmente en el campo del movimiento como creadora, pedagoga y artista. De esta profunda investigación florece el método KEEP MOVING, practica creativa que fusiona artes y técnicas occidentales, modernas y contemporáneas, con artes y filosofías orientales.

 

Mercedes en su práctica diaria ha descubierto, observado y hecho mover la energía de más de 3.000 movers, actores, arquitectos, niños, coreógrafos, bailarines, directores de cine, cantantes, profesores, artistas plásticos, performers, dramaturgos, adolescentes y otros seres creativos.

 

Ha compartido su trabajo en diferentes ciudades como Barcelona, Bilbao, Lisboa, Madrid, Sevilla, Menorca, Marrakech, New York. Recientemente imparte cursos de Keep Moving en El Graner – Centro de Creación; L’Estruch – Fabrica de Creación para las artes vivas; HANGAR.ORG – Centro de Producción e investigación de las artes visuales y Espai ERRE. Desde el año 2000 desarrolla sus proyectos en Barcelona, en el Palacete De La Boro: centro creativo para la investigación del movimiento.

 

 

 

L’any 2009 conjuntament amb la direcció de l’Estruch, Fàbrica de Creació de Sabadell, va iniciar un projecte AIXÒ ES RITME, referent de la qual era l’experiència de el coreògraf anglès Royston Maldoom. i el director d’orquestra Simon Rattle i que en l’actualitat compta amb el seu cinqué any i que hi han participat amb gran èxit …… mestres i professors dels instituts de Sabadell i ….. alumnes.

 

Com diu la Txell Roda: Mercè Boronat, és capaç de fer ballar una pedra!!!

 

 https://www.youtube.com/watch?v=Ds-ZUBmcJmI

 

Se han cerrado los comentarios