KEEP MOVING KIDS

 

KEEP MOVING KIDS: Creativitat en Moviment és una proposta basada en tècniques de dansa contemporània per a que cada alumne desenvolupi la seva creativitat, el seu coneixement corporal i potencii la seva expressió de manera lúdica.

Mercè Boronat, amb 30 anys d’experiència en la pedagogia de la dansa, proposa aquest programa creatiu, educatiu i lúdic adreçat a nens i nenes amb ganes de moure’s, créixer i crear.

La finalitat de tot el programa és despertar la sensibilitat creativa a través de l’art del moviment, la música i l’improvisació. Donar l’espai i el temps per a que cada nen i nena pugui descobrir la seva única i pròpia creativitat. 

A través de la Creativitat en Moviment els nens es desprenen de l’estrés i tenen més salut, més força i més creativitat. Són, en defnitiva, més lliures.

El programa formatiu, creat per la propia Mercè Bornat, és impartit per professionals del món de la dansa contemporània que han estat formats per M.B. en els últims 10 anys.

 

La dansa.

La dansa és una font de coneixement, una forma d’unió.

En les antigues cultures, el ball posseïa una connotació ritual, com a expressió d’alegria i agraïment.

La dansa és el suport fonamental d’aquest projecte.

Es treballarà la dansa com a estat de connexió profunda amb els ritmes essencials de cada cos, font de coneixement, via de comunicació essencial, llenguatge de connexió amb l’energia primària, manifestació de l’expressió del què se sent (emocions, sentiments), no com a conjunt de tècniques i estils predeterminats.

 

 Creativitat en Moviment.

La dansa és una eina molt important en el desenvolupament del nen, entesa també com a eina d’expressió, de comunicació i de convivència.

El treball que proposem consisteix en conèixer i desenvolupar les capacitats individuals, potenciar la creativitat del moviment corporal, compartir i treballar en grup.

Per als nens, el món sensorial és una font de satisfacció així com la imaginació és una font de plaer, i es basen en l’exploració.

La Dansa creativa alimenta aquestes inclinacions a la satisfació i a l’exploració.

A travès de la mùsica i el ritme s’obre un mon sensorial estimulant la imaginació i la creativitat.

A través de materials, metàfores i imatges s’ajuda a la comprensió de textures de moviment. Farem que l’activitat sigui lúdica, respectant el moviment espontani que sorgeix del ritme interior, de les habilitats i les necessitats de cada alumne.

 

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

MERCEDES BORONAT ORGANITZA ACTIVIDADES EXTRA ESCOLARES: KEEP MOVING: CREATIVITAT EN MOVIMENT  desde el 2012 en la Escola Vila Olimpica del Poblenou.

Esta entrada también está disponible en: Inglés